Over de

Kistjestocht

Verdere informatie volgt in december 2024

Editie 2022
Voor de derde keer een “Kistjestocht“ in Galder

Naar aanleiding van het succes van de afgelopen twee jaar gaan we weer een “Kistjestocht” in Galder organiseren. Ook dit jaar roepen we deelnemers op om van woensdag 21 tot en met 30 december een “kistje” te plaatsen in de voortuin of achter het raam. We kijken weer uit naar de sfeervolle, mooie creaties. We creëren op deze manier voor velen weer een gezellige sfeer en mooie wandeltocht rondom de feestdagen. Voor verdere informatie verwijzen we je graag door naar de pagina Kistjestocht.

Samen met het dorpshuis “De Leeuwerik” is er tevens een mooi programma opgesteld.

Zondagochtend 18 december kun je van 10.00 uur – 12.00 uur in dorpshuis de Leeuwerik ook gezellig samen een kistje versieren: Voor informatie zie Knutselochtend.

Zaterdag 24 december vanaf 18.00 uur is iedereen welkom op het dorpsplein. Een gelegenheidskoor zorgt voor de gezellige kerstsfeer. Tevens vindt er dan ook de verloting onder de deelnemers van de “Kistjestocht ”plaats. 

Drank- en versnaperingskraam bij het Dorpshuis is ingericht van 24  december 2022 tot en met 1 januari 2023. Hier is tevens een plattegrond te vinden met de deelnemende “Kistjes”. Bekijk hier alle info over de kerstkraam, zoals de openingsuren.

Speurtocht van 24 december 2022 tot en met 1 januari 2023.

Heb jij een goede speurdersneus? Dat komt goed van pas tijdens de “Kistjestocht”. Bij het Dorpshuis is namelijk een speurderskaart te verkrijgen waarbij gevraagd wordt om tijdens de “Kistjestocht” de vragen te beantwoorden. Als je je kaart hier weer inlevert, is er voor de kinderen een kleine traktatie en bovendien doet iedereen mee met de loting voor een prijsje. De uitslag wordt bekend gemaakt via deze website.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en veel knutsel- en wandelplezier!

Esther den Ronde- de Hoon (dorpshuis “DE Leeuwerik”).
Ria Goethals (initiatiefneemster “Kistjestocht“).

Aanmelden als deelnemer “Kistjestocht”

  • Wil je meedoen en ook op de plattegrond én op de site vermeld worden? Geef je dan op door onderstaand formulier in te vullen. Bezoekers weten dan je kistje goed te vinden. Tevens doe je dan mee met de verloting onder de deelnemers van de “Kistjestocht” op zaterdagavond 23 december zie: Activiteiten. Vind je het fijn om mee te doen zonder dat je vermeld wordt, dan is dat ook prima natuurlijk. Voor het overzicht van het aantal deelnemers is het wel prettig dat we dit weten. Geef dan aan dat je geen vermelding wilt. Opgeven kan t/m 17 december.
  • Plaats je kistje vanaf woensdag 20 t/m 30 december in je eigen voortuin of achter het raam. Eerder en/of langer mag natuurlijk ook.
  • Voorzie het van verlichting zodat het ’s avonds ook een gezellig sfeertje geeft en goed te zien is.
  • Welk materiaal kun je gebruiken? Alles kan: een fruit- wijn- of ladekistje, Curver bak, boodschappenkrat, mand of je timmert van een paar plankjes zelf een kistje. Voor inspiratie zie foto’s.
  • Zondagochtend 17 december kun je van 10.00 uur – 12 uur in dorpshuis de Leeuwerik ook gezellig samen een kistje versieren: zie voor info en opgave item: knutselochtend.
  • Bedenk waar en hoe je het kistje plaatst i.v.m. regen en wind.
  • Zet het kistje op een veilige plaats. We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.
  • We hopen dat je je aanmeldt en dat we weer op deze manier samen gezellige feestdagen creëren.

Aanmeldformulier