Kistjestocht Galder

in de media

04-01-2024 Ons weekblad pagina 8: ‘Samen komen op het dorpsplein in Galder’

07-12-2023 Ons weekblad voorpagina: ‘Kistjestocht Galder: Doe je ook mee?’

07-12-2023 Ons weekblad voorpagina: ‘Kistjestocht Galder: Doe je ook mee?’

05-01-2023 Ons weekblad pagina 3

13-12-22 BN De Stem

Na kerstkistjestocht nu ook kistjesknutselochtend in Galder

GALDER – Het begon als corona-evenement, maar ook nu we voor het eerst in drie jaar een kerst zonder lockdown mogen vieren gaat de kerstkistjestocht in Galder door. Sterker nog: er is zelfs een knutselochtend bijgekomen.

Toen twee jaar geleden de scholen dicht gingen en mensen alleen nog maar een rondje door hun eigen omgeving mochten lopen, heb ik twee jaar geleden de kistjestocht in het leven geroepen, vertelt Ria Goethals. Vorig jaar groeide die tocht al uit tot een route met maar liefst zestig deelnemers in het dorp

Zelf versieren

Dit jaar voegt Goethals met mede-organisator Esther den Ronde – de Hoon er nog een evenement aan toe: een knutselochtend. Aanstaande zondagochtend 18 december kunnen alle belangstellenden in gemeenschapshuis De Leeuwerik knutselen. Een kistje, doos of mandje en wat versiering moet je zelf meenemen. Aanmelden kan tot en met 16 december via kistjestochtgalder.nl.

Kerstkraam

De tocht is vanaf 21 december te lopen. Vanaf Eerste Kerstdag staat er ook een kerstkraam voor de Leeuwerik, waar een kaart met de deelnemende adressen te krijgen is. Bovendien worden er drankjes en versnaperingen verkocht.

09-12-22 Ons weekblad pagina 8

27-12-21 BN De Stem

Galder pakt uit met meer dan zestig kerstkistjes: van rieten koffer tot dorpstafereel onder paraplu

GALDER – Galder pakt ook dit jaar weer uit met de Kistjestocht. Veel inwoners gaven gehoor aan de oproep om een klein kerststalletje in de voortuin of achter het raam te plaatsen. Het is een leuke manier om het dorp op te fleuren en om elkaar op straat te ontmoeten voor een praatje.

13-01-2021 Weekblad Nieuw Ginneken

07-02-2021 Weekblad Nieuw Ginneken